Morate imati instaliran Flash Player da biste vidjeli slike.
VIJESTI
30.01.
2015.

Europski patent!

Tvrtka Troha-Dil, nakon niza godina istraživanja i razvoja energetski učinkovitih prozora i vrata razvila je vlastiti prozorski okvir s inovativnim tehničkim rješenjima. Kao što je već javnosti poznato podnijeli smo i patentnu prijavu Europskom patentnom uredu.

Proces priznavanja patenta (inovativnosti tehničkog rješenja), neovisan je od istraživanja u drugim institutima koji se bave tehničkim ispitivanjima. Tehnička ispitivanja statičkih i termodinamičkih svojstava obavljena su u Passivhaus Institutu u Darmstadtu i Institut Fenster tehnik u Rosenheimu. Oba njemačka instituta su potvrdila extra klasu ( E razred ) prozora i vrata napravljenih ovim načinom. 

Ispitivanje inovativnosti od strane eurposkog ureda je dugotrajan proces koji je u našem slučaju završen, a trajao je pet godina.

Europski patentni ured je u svih pet točaka inovativnosti priznao naša tehnička rješenja.

Vrhunski rezultati ovih prozora omogućili su nam otvaranje novih tržišta Europske unije. Posebno bi naglasili Norvešku i Švedsku. Nova tržišta su nam omogućila da zadržimo isti nivo proizvodnje jer na domaćem tržistu stanje je sve lošije. U ovoj godini očekujemo povećanje izvoza zahvaljujući poslovima vezanim na saznanja stečena razvojem ovih prozora.

Povratak na Vijesti