Vrste stolarije

06. 01. 2005. Zanimljivosti

Tri su glavna materijala za proizvodnju prozora – PVC, drvo i aluminij.

U odnosu na druge materijale, PVC je u prednosti po tome što je jednostavan za održavanje, ima izuzetno dug vijek trajanja, gotovo je neuništiv. Zbog vrlo pristupačne cijene, kupcima se na hrvatskom tržištu danas nudi velik izbor prozora i vrata izrađenih od PVC-a.

Drvo je bez sumnje najprirodniji materijal za izradu prozora i vrata. Uz to je odličan toplinski izolator, a Vašem domu daje poseban izgled. Nedostatak je u tome što se teško održava.

Od svih raspoloživih materijala za izradu prozora i vrata aluminij ima najbolju nosivost. Osim toga, ako se odlučite za prozore i vrata izrađene od ovoga materijala, imat ćete veći izbor boja. Aluminij je iznimno otporan na mehaničko habanje. Nedostatak mu je loša toplinska izolacija.

Danas se za prozore i vrata izrađene od PVC-a odlučuje sve veći broj ljudi. Kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Razloga je mnogo. PVC prozori i vrata cijenom su najprihvatljiviji, ali i najjednostavniji za održavanje. Da bi se očistio, prozor izrađen od PVC-a dovoljno je oprati toplom vodom!

Osmisliti i proizvesti kvalitetan prozor koji može imati sve najbolje od ova tri materijala nije ni malo jednostavno. Jedino što preostaje je spojiti sve te materijale i ugraditi ih u jedan prozor. Troha-Dil BLUEGRREN linija prozora za nisko energetske i pasivne kuće objedinjuje sve pozitivne osobine navedenih materijala u jedinstven proizvod.

Tvrtka Troha-Dil ima veliko iskustvo i tradiciju u izradi prozora i vrata. Postignutim rezultatima u razvoju vlastitih proizvoda, najviših perfomansi okrunili smo pedeset godina iskustva. To je garancija kvaliteti naših proizvoda, a naši prozori i vrata traju nekoliko generacija. Prilikom odabira prozora i vrata za svoj dom, dobro razmislite prije nego što donesete konačnu odluku. Vodite računa i o ugradnji. Ugradnja mora biti obavljena dobro i kvalitetno kako se neželjena vlaga ne bi pored okvira uvlačila u Vaš dom. Upravo zbog toga vrlo je važno da brigu o svojim novima prozorima i vratima prepustite stručnjacima.

Izaberite tvrtku koja ima ime, kvalitetu i tradiciju. Odlučite se za stručnjake koji će umjesto Vas posao obaviti profesionalno i kvalitetno.