Troha-Dilu Zlatni Grb Grada Bjelovara

03. 10. 2006. Vijesti
Troha-Dilu Zlatni Grb Grada Bjelovara

Prošlog vikenda je svečano obilježena 250. godišnjica osnutka Grada Bjelovara. Taj važan datum obilježila su brojna događanja i svečanosti, a pojedincima su dodijeljena posebna priznanja.

Tako su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća priznanja dodijeljena brojnim Bjelovarčanima koji su prije petnaestak godina aktivno sudjelovali u obrani Bjelovara, ali i drugih hrvatskih područja. Osim hrvatskim braniteljima, gradski čelnici su odali priznanje i drugim privatnim i fizičkim osobama koje su doprinijele ugledu i razvoju Bjelovara. Tako je počasnim građaninom Grada postao aktualni ministar obrazovanja i športa Dragan Primorac, a predsjednik Gradskog vijeća Antun Korošec primio je certifikat ISO za prvi grad u Hrvatskoj čija je gradska uprava ustrojena prema tom visokom standardu.

Uručene su i zlatne plakete Grb Grada i Pečat Grada. U prvoj kategoriji priznanje je primila naša tvrtka Troha-Dil d.o.o., za izniman poslovni uspjeh u protekloj godini. Pečat Grada je, pak, primio jedan od stipendista Troha-Dila, višestruki državni i europski prvak te svjetski viceprvak u streljaštvu Petar Gorša.